Malzemelerimiz:
Yarım kilo kadar dut yaprağı
3-4 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kadar kuru nane
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
yarım demet kadar ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
yarım limon suyu, tuz
Hazırlanışı:
- İlk önce dut yapraklarını kaynamış suda sarılacak yumuşaklık da olana kadar haşlıyoruz. Çok fazla haşlamamaya dikkat edin. Daha sonra soğuk sudan geçirerek süzüyoruz.
- Diğer bir tencerede yemeklik küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı 1 çay bardağı zeytinyağla kavuruyoruz.
- Sonra üzerine fıstığımızı, kuş üzümümüzü, pirinçimizi koyup yine kavuruyoruz. Baharatlarımızı ve bir bardak içinde iyice karıştırdığımız limon suyunu şekeri ve tuzu ilave ediyoruz
- Maydanozumuzu da ilave ettikten sonra 1 çay bardağı kaynar suyu dökerek kapağını kapatıp altını kısıp demlenmeye bırakıyoruz.
- İçimiz soğuduktan sonra yapraklarımızın içine 1 tatlı kaşığı iç koyarak sarıyoruz.
- Pişireceğimiz tencereye sarmaları dizmeden önce tencerenin dibine yapışmaması için 1 sıra yaprak serelim.
- Daha sonra sardığımız sarmalarımızı dizelim. Üzerlerine bir sıra daha yaprak serelim.
- Daha sonra yarım çay bardağı zeytnyağı üzerinde gezdirerek dökelim.
- Yaprakların üzerine bir tabağı ters kapatıyoruz. Sarmaların üstünü hafif geçene kadar su ilave edip ocağın üstüne pişirmeye koyalım.
- Suyu kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 30 dakika kadar kısık ateşte pişirelim.
- Piştikten sonra soğuk olarak servis tabağımızda limon ve maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
aaaaa
YanıtlaSililk kez duydum bende
çok da merak ettim tadını
eline sağlık canım
Dut yaprağı sarmasını arkadaşımda yemiştim ve çok beğenmiştim ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
YanıtlaSilbende ilk kez duydumm tatlımm..:)
YanıtlaSilnasıll pekii???
asma yaprağına benziyor mu tadı??
çok merak ettimmm..:)
denenmelii,,,
öpüyorum canım..
sevgiler...
tat olarak pek benzemiyor.biraz mayhoş,vede kesinlikle daha yumuşak:))
SilPişti:) Zeytinyağlısını da denerim.Ben de fıstıklı üzümlü sarmayı çok severim.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilenteresanmış hiç denemedim,merak ettim doğrusu,annciğinin ellerine sağlık harika görünüyor..
YanıtlaSilaaaa dutun yaprağından da sarma yapıldığını bilmiyordum...
YanıtlaSilyeni birşey öğrenmiş oldum ...
canım fikrine sağlık, sonrada ellerine ...
kocaman sevgiler...
duydum ama yemek kısmet olmadı afiyet şifa olsun..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Fasulye yaprağı ve dut yaprağı sarmasını duymuştum ama hiç yemedim. Daha pazartesi dut topladımda yapraklarınıda toplamak hiç aklıma gelmedi. İşallah dut mevsimi geçmeden bende yaparım. Tadını gerçekten merak ettim.
YanıtlaSilOOOFFFF BU NE LEZZET ŞEKERİM
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
:)
İlk defa duydum, ne güzel görünüyor. Bi dut ağacı bulsam da toplasam hemen yaprakları. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilbulursam mutlaka yapacagım ıyıce merak ettım bu dut yapragının lezzetını ama bulmam cok zor gorunuyor ellerıne sağlık senınde annenınde
YanıtlaSilduydum ama hiç denemedim canım.çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilben de ilk defa duyanlardanımm.. ve tabii mmerak edenlerden: ) denemek lazım kesinlikle.. ellerine sağlık annenin: )
YanıtlaSilHarika görünüyor ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilİlk defa duydum deniyecegim.sizin ve annenizin ellerine saglik
YanıtlaSildemek ki en kısa zamanda ben de denemeliyim.ellerine sağlık anneciğinin...
YanıtlaSilbende ilk kez duydum,ama neden olmasın mevyesi nefis yaprağıda lezzetlidir kesin,eline sağlık.
YanıtlaSilbende ılk defa duyanlardan ve tadını merak edenlerdenim..ellerine sağlık...
YanıtlaSilIhlamur yaprağından sarma duymuştum ama dut yaprağından olanı ilk defa duyuyorum. Çok merak ettim tadını. Anneciğinin ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilEline saglik olsun canim.
YanıtlaSilSu an onumde olsa bende parmaklarimi yemek istiyorum..
Ayva yapragi duydum ama dut yapragi hic duymadim..
Eminim guzeldir tadi..
Afiyet olsun canim..
hımmm annemde yapardı önceden aslında tamda zamanı bende yapsam canım çekti
YanıtlaSilbu arada bloğunun ismi çok güzel
izlemeye alıyorum sevgiler
büyük bir eksiklik duydum kendimde ben hiç duymadım etrafım hep dut ağacı dolu hemen gidip toplamam lazım sarasım ben,denerim hemen sizinde ellerinize sağlık
YanıtlaSilhiç yemedim ama anne eli değen her şey mükemmeldir kesinlikle:) şifa olsun
YanıtlaSilCanım nefis olmuş gerçekten Kayınvalidemin bahçesinde dut ağacı var. Meyvesini yiyoruz birkaç haftadır ama yaprağından sarma yapmak hiç aklıma gelmemişti. Demek ki bu hafta sonu kayınvalideme gidiliyor ve hemen dut ağacının taze yaprakları toplanıyor :))) Bu hafta sonu da nasipse bizde de dut yaprağı sarması pişecek demektir:))) Ellerine sağlık anneciğinin çok güzel görünüyor tadını da yarıca merak ediyorum doğrusu.
YanıtlaSilSevgiler canım. öpüyorum....
Malatyada ilk defa kiraz yaprağı sarması yedim ve orada dut yaprağı sarmasını duydum nefis olmuş anneciğinin ellerine sağlık sizlere de afiyetler olsun.
YanıtlaSilYa ben kaynatim ama sararken hepsi parcalaniyor ne yapmaliyim acaba
YanıtlaSilYapraklarınız çok taze olabilir o yüzden parçalanabilir. Kaynar suda çok fazla bekletmeyin hatta suya sokup biraz bekletip hemen çıkarın. Sevgiler...
Sil