Malzemelerimiz:
5 adet yufka
5 adet patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta(sarısını üstüne süreceğiz)
tuz
Üzeri için çörek otu.
Yufkanın içine sürmek için:
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
yumurtanın beyazı
Hepsini güzelce çırpıyoruz.
Hazırlanışı:
- İlk önce kabuğunu soyduğumuz patlıcanlarımızı rendenin büyük tarafı ile rendeliyoruz.
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve salça ile bir tavada kavuruyoruz..
- Tuzunu ve karabiberini koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkamızı ilk önce dörde sonra ikiye bölüyoruz.
- İçine hazırladığımız sıvı karışımı fırçayla güzelce sürüyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız patlıcanlı harçtan koyup, istediğimiz şekilde sarıyoruz.
- İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz yada yağladığımız tepsimize diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp,çörek otu serpiyoruz.
- Önceden 180 derecede hazırladığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
patlıcanlı böreği çoook severim...
YanıtlaSilçok lezzetli olur...
mis gibi valla...
kokusu buralara geldi...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
Benım annemde patlıcanlı brek çok yapar.Çok önceleri biz bunu etli börek sanırdık ve afiyetle yerdık:)Yapanın ellerine saglık canım.
YanıtlaSiloooo çok severım patlıcanlı börek ve poğaçaları, afiyetler olsun size..
YanıtlaSilEllerine saglik hic yemedim patlicanli boregi eminim cok nefis olmustur denemek gerekli sizlere afuyet seker olsun arkadasim sevgiler:))
YanıtlaSilpatlıcanın ne kadar çok tarifi var ,nereye girse lezzet getiriyor harika olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık canım bende çok seviyorum patlıcanın börekle uyumunu süper görünüyor afiyetler olsun...
YanıtlaSilPATLICAN HANGİ YEMEĞİN İÇİNE GİRSE GÜZELLEŞTİRİYOR,ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilpatlıcanda her şeye yakışıyor canım...
YanıtlaSilben de çok severim. Görüntü çok güzel. Ben börek içine koyarken sadece soğanla ya da sade kavuruyorum öyle de çok lezzetli oluyor. İç harcınızda farklı bunuda mutlaka deneyeceğim. mutlaka çok lezzetli olmuştur, öyle görünüyor.
Kolay gelsin...
ellerine sağlık canım kokusu bana geldi
YanıtlaSil:)
Patlıcanlı börek, bayılırım.Ama kıymada eklerdim, böylesi sanki daha da lezzetli.hEMEN YAPACAĞIM,ELİNİZE SAĞLIK.
YanıtlaSilbende çok severim yazın daha da güzel olur özellikle yaparım...ama hiç rendeleyerek denemedik değişik bir fikir...paylaşım için teşekkürler...sevgiler
YanıtlaSilHiç yapmadığım ama gittiğim yerlerde zevkle yediğim bir börek. Patlıcanın yufkayla birleşince böyle bir lezzete bürüneceğini hiç tahmin etmezdim. Helede hoş bir sohbet eşliğinde sevdiklerinle yenilirse sanırım tadına doyum olmaz. Yapanın ellerine sağlık.
YanıtlaSilben içine kıymada koydum tarif harika teşekkür ederim çok lezzetli oldu
YanıtlaSil