Malzemelerimiz:
2 adet tavuk göğsü
2 adet kabak
2 adet havuç
yarım çay bardağı sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı tereyağ
10 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı arpa şehriye
10 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tutam kuru ada çayı(ben nane kullandım)
Hazırlanışı:
- İlk önce tavuk göğüslerini minik minik küp şeklinde kesiyoruz.
- Geniş bir tencerede, yarım çay bardağı sıvı yağla karıştırarak soteliyoruz.
- Diğer tarafta kabukları soyulmuş havuçları ve kabakları minik minik küp şeklinde hazırlıyoruz.
- Rengi dönen tavukların üstüne ilk önce havuçları koyup yaklaşık 5 dakika kavuruyoruz.
- Daha sonra kabakları da koyup hafif kavuruyoruz.
- Üzerine 10 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip.10 dakika kadar pişiriyoruz.
- Terbiyesi için bir kasede 10 yemek kaşığı yoğurt ve 3 yemek kaşığı un tel çırpıcıyla güzelce çırpılır.
- Kesilmemesi için içine çorbanın suyundan 3 kaşık kadar koyup karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş devamlı karıştırılan çorbaya döküyoruz.
- Son olarak içine arpa şehriyeyi ilave edip,biraz daha pişiriyoruz.
- Çorbamızı servis kasesine aldıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı erittiğimiz tereyağı gezdirilir.
- Üzerine bir tutam kuru ada çayı serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Çok pratik ve besleyiymiş.Ben blenderdan geçirmeden yapayım.Elinize sağlık
YanıtlaSilçoçuklar için mükemmel hani şu herşeyi yemem ben diyenler varya onlara iyi bir vitamin kaynağı ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık şifa olsun hayırlı cumalar sevgiler.
YanıtlaSilHem lezzetli görünüyor, hem de içinde çok besleyici malzemeler var. Çocuklar için özellikle süper.
YanıtlaSilCanım çok güzel olmuş çorban, eline koluna sağlık.Çok da besleyici.Sevgiler:)
YanıtlaSilmiiiis miiiiis....
YanıtlaSilellerien sağlık canım...
kocaman sevgiler...